La segona era de l'ascensor

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
La segunda era del ascensor

Els assistents a la Fira Mundial de 1854 a Nova York es van portar un esglai. En alçar la mirada, es van trobar amb un home sobre una plataforma metàl·lica, a més de deu metres sobre el sòl, subjecta solament amb una corda. 

Dramàticament, l'home va demanar a un assistent que tallés la soga. I, per a sorpresa de tots, la plataforma solament va cedir uns centímetres. Elisha Otis havia demostrat el funcionament del primer ascensor de seguretat, i donat origen a una empresa —parteix del conglomerat United Technologies— que és avui el major fabricant d'ascensors del món.

“Molt poques empreses poden dir que han inventat alguna cosa i porten més de 150 anys al capdavant del mercat”, considera el president de l'empresa, Philippe Delpech (França, 1962). Els productes de la companyia estan presents des de la Torre Eiffel (on van muntar el seu primer elevador en 1910) a l'edifici més alt del món, el Burj Khalifa de Dubai. En 2015, les vendes d'Otis van superar els 11.000 milions de dòlars, i va tancar l'exercici amb un benefici de 2.348 milions. “En breu anem a mantenir dos milions d'ascensors a tot el món, que porten 2.000 milions de persones al dia”.

Notícia completa i més informació en aquest enllaç.https://elpais.com/economia/2016/03/04/actualidad/1457084351_885418.html

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
... ...
Registrar-se

... ...