4.500 ascensors han de passar ja la inspecció tècnica a Canàries

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
4.500 ascensores deben pasar ya la inspección técnica en Canarias

Entorn de 4.500 ascensors de tota Canàries necessiten passar immediatament la inspecció tècnica corresponent fruit de la nova normativa autonòmica que va entrar en vigor aquest mes de setembre.

Així ho va detallar recentment el director de l'àrea de formació de la Federació del Metall i les Noves Tecnologies de la província de Las Palmas (Femepa),Víctor Rubio, qui va avançar que aquesta quantitat han de fer-ho ja i això suposarà una major demanda de tècnics ascensoristes. Rubio va xifrar en 35.000 els ascensors instal·lats en tota Canàries que a partir del dilluns han d'acollir-se a la nova normativa que va presentar dimarts passat el Govern regional.

Ascensors paralitzats si manquen de la inspecció

En virtut d'aquest reglament, els elevadors que no hagin passat la seva corresponent inspecció tècnica periòdica seran paralitzats cautelarment fins que l'organisme de control certifiqui que es troben en bon estat de funcionament.
La nova norma estableix que les entitats conservadores “han de comunicar mitjançant carta, i en un termini màxim de dos mesos, als titulars dels ascensors l'obligació de complir amb les inspeccions periòdiques obligatòries que regula la norma estatal” i que “en cas de no fer-ho, el conservador haurà de procedir a la seva paralització”, estableix el decret.
Són els propietaris dels aparells, segons la nova normativa, els que han de contractar un organisme de control per a dur a terme aquestes inspeccions. L'Entitat  Nacional d'Acreditació (ENAC) ofereix en la seva pàgina web un cercador d'entitats acreditades on es poden consultar els organismes que compten amb acreditació a Canàries per a dur a terme aquesta tasca.

Font de la notícia
 

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
... ...
Registrar-se

... ...